15 Nov, 2018
03:04:30

Eurobasket: Slovenci povedli prvo tekmo

Ljubljana, 5. september 2013 – Po včerajšnjem zanimivem uvodu v Eurobasket, se danes začenja drugi tekmovalni dan.

V Ljubljani so nas presenteli Nemci, ki so vodilni celotno tekmo in na koncu tudi premagali Francoze. Vzdušje na tekmi je bilo ravno pravšnjo. Italija je v Kopru premagala Rusijo. Slovenci pa so prvo tekmo s Čehi sicer povedli, a košarkaški navdušenci od naših igralcev pričakujejo boljšo igro.

Danes nas torej čaka drugi tekmovalni dan, Slovenija se bo tokrat pomerila s Španijo. Vsa štiri mesta dihajo s košarko in navijači, evforija ter veselje pa rasteta.

 

Besedilo: MS

Foto: arhiv RTV

Sloveniji zlato in dve srebrni medalji

Ljubljana, 29. julij 2013 - Ta konec tedna, 27. in 28. julija 2013, je v avstrijskem Imstu potekalo Mladinsko evropsko prvenstvo v težavnostnem plezanju IFSC 2013, kjer je nastopila tudi 18-članska slovenska mladinska reprezentanca in dosegla izvrsten uspeh z zlatom in dvema srebrnima medaljama.

Na drugem mladinskem evropskem prvenstvu v težavnostnem plezanju v organizaciji Mednarodne zveze za športno plezanje IFSC in domače Planinske zveze Avstrije je bilo prijavljenih kar 492 tekmovalk in tekmovalcev v vseh kategorijah, med njimi tudi 18 naših najboljših mladih športnih plezalk in plezalcev – reprezentantov slovenske mladinske reprezentance v športnem plezanju pod vodstvom selektorja Boruta Kavzarja.

Preberi več

Vasilij Žbogar evropski prvak

Rostock, 27. julij 2013 - Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je še drugič v karieri postal evropski prvak. Potem ko je bil pred desetimi leti v Splitu najboljši v laserju, je tokrat stopil na najvišjo stopničko v razredu finn.

Na odprtem evropskem prvenstvu v razredu finn v nemškem Warnemundeju je bila danes na sporedu še regata za medalje, a je organizatorji zaradi brezveterja niso uspeli izpeljati. Včerajšnji rezultati so tako postali tudi končni. Vasilij, ki je bil kljub nekaj tehničnim težavam v vodstvu od prvega dne prvenstva, je postal evropski prvak razreda finn. S 24 točkami si je prijadral sedem točk prednsti pred drugouvrščenim Britancem Edwardom Wrightom. Drugo mesto je zadel Britanec Ed Wright, tretji pa je bil Novozelandec Andrew Murdoch.

Vasilij je po lanskem srebru na evropskem prvenstvu v italijanskem Scarlinu posegel še stopničko višje in dosegel enega od vrhuncev svoje športne poti po prestopu v razred finn.

EP v razredu finn (8 regat z odbitkom najslabše):

1. Vasilij Žbogar (Slo) 24 (2, 7, 2, 8, 3, 1, 1)
2. Edward Wright (VBr) 31 (3, 10, 7, 4, 1, 4, 2)
3. Andrew Murdoch (NZl) 48 (13, 4, 6, 4, 5, 11, 5)
4. Pieter-Jan Postma (Niz) 50
5. Josh Junior (NZl) 54
6. Ivan Kljaković Gašpić (Hrv) 63
7. Max Salminen (Šve) 72
8. Johnatan Lorbet (Fra) 73
9. Thomas Le Breton (Fra) 77

Besedilo: MS

Foto: Robert Deaves

Robert Deaves / Finn class
Robert Deaves / Finn class
Robert Deaves / Finn class

Imamo evropsko podprvakinjo v športnem plezanju

Ljubljana, 15. julij 2013 - Od 11. do 13. julija 2013 je v francoskem Chamonixu potekalo evropsko prvenstvo v težavnostnem plezanju, na katerem smo Slovenci zopet stopili na najvišje stopničke. Naša najboljša športna plezalka in aktualna dvakratna zaporedna skupna zmagovalka svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji Mina Markovič je dosegla 2. mesto, njen uspeh pa je s 4. mestom dopolnila Maja Vidmar.

Chamonix je evropsko prvenstvo gostilo drugič v zgodovini, na 11. prvenstvu Evrope so imeli upravičeno visoka pričakovanja tudi Slovenci. In Mina in Maja sta pričakovanja upravičili: Mina je postala nova podprvakinja stare celine v težavnostnem plezanju, Maja pa je po napetem finalu končala prvenstvo kot 4., z enakim rezultatom v finalu kot Mina in Francozinja Hélène Janicot, vendar je o uvrstitvi odločalo poprejšnje plezanje v polfinalu.

Vodji slovenske odprave v priljubljenem zimskošportnem in alpinističnem središču ob vznožju masiva Mont Blanca selektor slovenske članske reprezentance v športnem plezanju Simon Margon in trener Roman Krajnik sta sestavila ekipo, v kateri so bili poleg naše prve favoritinje Mine Markovič še Maja Vidmar, Tina Šušteršič, Jure Raztresen ter debitanti na evropskih prvenstvih Sergej Epih, Domen Škofic in Martin Bergant.

Besedilo: MS

Slovenci najboljši v Evropi

Slovenske plesalke in plesalci so iz Amsterdama prinesli kar 24 odličij in kar 7-krat so peli slovensko himno.

V Amsterdamu (13. do 16. 6. 2013) se je zaključilo za slovenske plesalce izjemno Evropsko prvenstvo v hip hopu, electric boogieju in break danceu. Nekaj več kot 500-članska reprezentanca se je za naslove evropskih prvakov merila z več kot 2500 plesalci iz 24 različnih držav.

Slovenci so si na prvenstvu priplesali 24 odličij, kar 7-krat so vsi zbrani poslušali slovensko himno, 9-krat so se plesalci povzpeli na drugo stopničko in se 8-krat razveselili 3. mesta.

Nova evropska prvaka med hip hop dvojicami sta Aleš Trdin in Žiga Mlakar (PŠD Artifeks), podprvaka sta Gašper Kunšek in Roman Urek (PD BPS Radovljica), na 3. mesto pa sta priplesala Žan Jeršin in Miha Furlan (PŠD Artifeks). Mladinski evropski prvaki med break dance timi so Funky Rockerz(D Kazina), podprvaki pa Generic Crew (KUD Superstar). Na stopničke, in sicer na 2. mesto, sta se uvrstila Eva Cimerlajt in Vitjan Črešnar-Štaus (PK Pingi International) med mladinskimi hip hop dvojicami.

Preberi več

Dodaj med priljubljene

Sledi nam na:

Powered by CoalaWeb

Iskanje

Revija

Facebook

Twitter

Iz zamejskih medijev