Gospodarstvo

Poslovna konferenca »Mednarodno povezovanje lokalnega podjetništva«

Koper,  14. maj 2014 – Na pobudo Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu se danes v Pokrajinskem muzeju v Kopru začenja 5. poslovna konferenca z naslovom Mednarodno povezovanje lokalnega podjetništva. Gre za posvet s slovenskimi podjetniki in poslovnimi ustanovami pretežno iz Severne Italije, na katerega so vabljeni predvsem podjetniki primorske regije. Po zadnjih podatkih naj bi se konference udeležilo najmanj 80 podjetnikov iz Slovenije in Italije ter predstavnikov slovenskih gospodarskih ustanov iz Italije, Avstrije, Hrvaške in Slovenije.

Poslovna konferenca pomeni nadaljevanje izvajanja aktivnosti Urada na področju spodbujanja gospodarskega povezovanja Republike Slovenije s slovenskimi gospodarstveniki v zamejstvu …

Gorenje v sodelovanje s Panasonicom

Velenje, 10. julij 2013 – Gorenje je sklenilo partnersko pogodbo z japonskim podjetjem Panasonic. Lahko bi rekli, da gre za res veliko in pomembno potezo, kar so zaznali tudi na Borzi, kjer so se delnice  Gorenja že podražile.

Za podpis dolgoročnega sodelovanja je krvi Franjo Bobinac, predsednik uprave Gorenja. Obema podjetjema pa prinaša partnerstvo  veliko pridobitev. Panasonic bo za  13 odstotkov Gorenja odštel 10 milijonov evrov.

Gorenje pa že izdeluje hladilnike za Panasonic, nameravajo pa razviti tudi novo generacijo pralnih strojev in postaviti novo tovarno, a žal v Srbiji. Pričakuje se večja konkurenčnost, boljša kakovost in višja cena izdelkov, …