Izleti po Sloveniji nas bodo navdušili

Nedeljsko jutro … Sonce že pripeka, mi pa ne vemo, kam točno bi se odpravili. Vam je ta težava kaj poznana? Seveda vam je. In to zaradi tega, ker je Slovenija tako bogata s svojo ponudbo, da se včasih res težko odločimo, v katero smer bomo zavili. Izleti po Sloveniji znajo biti torej kar težava, saj je tukaj toliko krajev, ki nas nikakor ne pustijo ravnodušnih.

Prelepa Gorenjska …

Pa vendarle … Z družino se moramo najprej odločiti, kateri pokrajini bomo dali prednost. Če se npr. naše glave odločijo, da se bomo odpeljali na Gorenjsko, potem je dobro vedeti, kam točno. Gorenjska nam namreč ponuja toliko možnosti, da o njih lahko premišljujemo celo nedeljo.

Smučarsko središče Krvavec je mikavno v vseh letnih časih
Smučarsko središče Krvavec

Toda časa ni več dosti. Ura je že toliko, da se vendarle odločimo oditi kar na Krvavec, znano smučarsko središče, ki je mikavno v vseh letnih časih. Misli pa nam uhajajo tudi na Bled ali pa v Bohinj ali pa še kam drugam.

Morje, morje, morje …

Če pa bi radi videli morje, potem nam izleti po Sloveniji narekujejo našo prelepo Primorsko. Mimogrede smo lahko namreč v Kopru ali pa Piranu ali pa v Izoli … Tudi Portorož je nadvse mikaven, če imamo okrog sebe radi veliko ljudi ter polno dogajanja.

Na kavo še v Avstrijo …

Izleti po Sloveniji so torej še kako aktualni. V nadaljevanju npr. vzemimo za zgled Koroško. Le malokdaj jo uspemo obiskati, ko pa jo, ugotovimo, da moramo še priti, saj je v resnici tako zelo bogata pokrajina, mimogrede pa lahko zaidemo še v sosednjo Avstrijo (https://www.travel-rs.com/austria/), morebiti na njihovo kavo ali pa kaj drugega.

Priljudni Belokranjci in Štajerci

Ko imamo takole v mislih besedno zvezo izleti po Sloveniji nikakor ne moremo tudi mimo Bele krajine in prijaznih ter gostoljubnih ljudi, ki nas tam vabijo v svoje domove na pijačo in dobro hrano. Belokranjci namreč slovijo po tem in res bi bila škoda, če jih ne obiščemo vsaj enkrat na leto.

Tudi Štajerci so znani po svoji radodarnosti. Kamorkoli se bomo podali, nas bodo ljudje iz teh koncev popeljali v svoje domove in nam bodo razkazali ter se pohvalili z vsemi svojimi znamenitostmi.

Notranjska in panonski svet s svojimi čari …

Pa Notranjci? Tudi oni vedo, da so vključeni v projekt izleti po Sloveniji. Pohvalijo se namreč lahko s številnimi kraškimi pojavi, ki jih ne vidimo nikjer drugod po Sloveniji. To so res edinstveni kraji, ki jih ne smemo zamuditi.

Panonski svet pa je v resnici tako poseben in zanimiv, da imamo na trenutke občutek, ko da se je čas povsem ustavil. Zdi se nam celo, da smo vstopili nekaj desetletij nazaj, saj pri ljudeh s teh koncev ne opazimo, da so v stresu ali da kam hitijo. Verjetno jih je tamkajšnja pokrajina naredila take. In prav je tako. Izleti po Sloveniji v teh koncih nas bodo naredili mirne ter spočite in radi se bomo vračali nazaj.

Podobne teme: