Kavarna Teta Frida ob reki Dravi, kjer vse diši po čokoladi

Čokoladna vas s prekrasnim razgledom

Štajerska postaja vedno bolj zanimiva turistična destinacija, ki se jo splača obiskati, saj ponuja veliko različnih doživetij, kakršnih ni možno videti nikjer drugje. Ob reki Dravi, na Limbuškem nabrežju, kjer poteka tudi dravska kolesarska, ki iz Avstrije čez Slovenijo vodi proti Hrvaški, se neokrnjenem okolju nahaja čudovita izletniška točka, ki vabi goste, da preživijo nekaj časa v lepi naravi ter se ob tem posladkajo še z ročno izdelanimi čokoladnimi izdelki.

Gre namreč za prav posebno čokoladno vas, katere del je poleg ličnih glamping hišic tudi degustacijski center ter kavarna Teta Frida, kjer ponujajo številne čokoladne sladice, ki so nadvse okusne. Nad njimi bodo navdušeni tako odrasli kot otroci.

Čokoladna vas s prekrasnim razgledom

Idejo o čokoladni vasi ob reki Dravi si je zamislil Uroš Mlakar, inovativni podjetnik, ki se že dalj časa ukvarja z izdelovanjem čokoladnih izdelkov pod blagovno znamko Teta Frida. Gre za ročno izdelane čokoladne izdelke, ki so lepi na pogled in dobrega okusa, ter se prodajajo tako v Sloveniji kot v tujini. S svojimi čokoladnimi izdelki pa podjetnik Uroš Mlakar ne želi le uspeti na tujih trgih, ampak hkrati z njimi promovirati Slovenijo kot zanimivo turistično destinacijo.

Čokoladna vas zagotovo predstavlja destinacijo, ki bo navdušila prav vse generacije
Pogled na Čokoladno vas iz zraka

Njegovo podjetje Quadro je tako skupaj z drugimi investitorji ob Dravi zasnovalo čokoladno vas ter na tak način prebudilo ta košček Limbuškega obrežja ter vzbudilo zanimanje zanj med gosti iz vsega sveta.

Gre za butični turizem, ki privablja ljubitelje narave, zato je celoten resort zasnovan ekološko in v skladu z naravnim okoljem, ki ga obdaja. Tako glamping hiške, v katerih lahko gostje prespijo, kot tudi kavarna Teta Frida ponujajo čudovit razgled na reko Dravo in zeleno okolico, zato je ta košček narave že sam po sebi vreden obiska. Če k temu dodamo še možnost preizkušanja čokoladnih izdelkov in sladic, pa čokoladna vas zagotovo predstavlja destinacijo, ki bo navdušila prav vse generacije. 

Čokoladni izlet ali oddih

Čokoladna vas je primerna izbira tako za krajši izlet ali postanek na poti kot za daljši oddih. Kavarna Teta Frida ponuja odlično ponudbo čokoladnih sladic, poleg pa se nahaja še degustacijski center, kjer lahko gostje okušajo ročno izdelane čokoladne izdelke ali se preizkusijo v njihovi izdelavi. Ob vsem tem pa uživajo še v lepi naravi, saj je čokoladna vas nahaja v krajinskem parku Mariborsko jezero, ki je zaščiten kot naravni park. Zaradi tega je čokoladna vas lahko tudi kraj, kamor se za en dan ali več dni odpravite na oddih stran od mestnega vrveža.

Video: Čokoladna vas

V čokoladni vasi gostje lahko uživajo tudi v savni, bazenu ali čokoladni masaži, predvsem pa bodo uživali v lesenih eko hiškah, ki nudijo vso potrebno udobje za luksuzno kampiranje. Ob tem bodo lahko preizkusili številne čokoladne dobrote, se umivali s čokoladnim milom ter počivali na blazinah, v katerih se nahajajo zrna kakava. V čokoladni vasi ima namreč skoraj vse okus po čokoladi, zaradi česar predstavlja sanjsko destinacijo za oddih. Vsekakor pa se tja splača odpeljati tudi na izlet ter preizkusiti vse, kar vam ponujajo.

Zakaj na izlet v čokoladno vas?

Kavarna Teta Frida je del čokoladne vasi, ki jo morajo vsi, ki imajo radi čokolado in lepo naravo, nujno obiskati, saj:

  • ponuja obilo različnih čokoladnih izdelkov in sladic, ki jih lahko preizkusite,
  • se nahaja v naravnem okolju ob reki Dravi ter ponuja lep razgled nanjo,
  • gre za zanimivo turistično destinacijo s čokoladno zgodbo,
  • se nahaja tik ob Dravski kolesarski poti,
  • je v njej poleg kavarne tudi čokoladni degustacijski center, kjer lahko gostje vidijo, kako se izdelujejo čokoladni izdelki,
  • je čokoladna vas od Pohorja oddaljena le 5 kilometrov, enaka razdalja pa je tudi do mesta Maribor,
  • je to turistična destinacija, ki je zanimiva za vse generacije,
  • lahko v njej gostje tudi prespijo v ekoloških glamping hiškah, ki so luksuzno opremljene ter nudijo prelep razgled,
  • se bo čokoladna vas v prihodnosti gotovo še razvijala in bo vsako leto ponujala več, saj ima podjetnik Uroš Mlakar z njo še velike načrte.

Podobne teme: