Kranj je prelepo mesto na Gorenjskem

Glavni trg v Kranju

V Sloveniji je veliko lepih mest, ki jih lahko obiščemo in izkoristimo za izlete po Sloveniji in to v vseh letnih časih in prav vedno nam imajo kaj ponuditi. Med njimi je zagotovo tudi gorenjsko mesto Kranj. Gre za prijetno zgodovinsko mesto na skalnatem pomolu nad sotočjem planinskih rek Save in Kokre. Mesto Kranj je še posebej priljubljeno med turisti in tudi ostalimi obiskovalci tudi zaradi Prešernovega groba, njegovega spominskega muzeja ter Prešernovega gledališča z njegovim spomenikom. Je pa mesto znano tudi po športu ter nakupovanju ter še po čem.

Kranj je mesto koncertov, proslav ter prireditev

Mesto Kranj se ponaša tudi s številnimi izjemno dejavnimi organizacijami ter društvi. V okviru njih se pripravljajo različni koncerti, prireditve ter predstave za otroke in tudi odrasle. Večji del dogajanja se odvija na grajskem vrtu. V celem letu se tako odvrtijo daleč naokoli poznane prireditve, med katerimi so v ospredju Prešernovi dnevi, Teden slovenske drame, Veseli december, Kranjski jazz festival, znamenita Kranjska noč in še mnogi drugi.

Slovenski trg v Kranju

Kranj je športno mesto

Mesto Kranj je znano tudi po tem, da se v nem odvijajo številni zanimivi in hkrati priljubljeni športni dogodki. Med njimi so nadvse priljubljeni kolesarke dirke po Kranju, Županov tek, kasaške dirke in tekme smučarskih skakalcev.

Mesto naravnih znamenitosti

Kranj se ponaša tudi s številnimi naravnimi znamenitostmi. Pri tem nikakor ne smemo pozabiti omeniti kanjon reke Kokre, Bobovška jezera, kanjon Save ter konglomeratno teraso, ki se imenuje Jelenov klanec. Mesto pa je znano tudi po tem, da se v njem organizirajo številni izleti v bližnjo okolico ter pohod na bližnje hribe, ki jih ni malo.

Ker je mesto tako priljubljeno in ga vsako leto obišče veliko gostov, v njem lahko tudi prenočimo. Mesto namreč ponuja številne različne namestitve. Najbolj priljubljene so tiste v hotelih, apartmajih ter privatnih sobah in gostiščih.

Kranj je mesto nakupov

Mesto je znano tudi po več nakupovalnih središčih, kjer lahko na veliko kupujete prav vse od daril, pohištva, itd, torej kar si v tistem trenutku želite. V bližini centra stoji še posebej priljubljeno nakupovalno središče, ki se imenuje Qulandia. Po nakupovanju si lahko v istem delu privoščite dobro kosilo ali pa večerjo po izjemno nizkih cenah.

Podobne teme: