Obiščite Italijo v različnih letnih časih

Italija

Italija je ena izmed redkih držav, ki se lahko hkrati pohvali z izvrstno kulinariko in vinom, bogato zgodovino, zakladnico umetniških del, mojstrsko arhitekturo ter zanimivo glasbo. Množični turistični obisk je enakomerno razporejen skozi celo leto, vendar je še vedno koncentriran v poletju. Nad Italijo v kateremkoli letnem času ne boste razočarani.

V kolikor je premrzlo za obisk plaže, se lahko brezskrbno odpravite na ogled številnih cerkva, muzejev, opere, gledališča, zabaviščnih parkov in drugih priljubljenih lokacij. Vsekakor pa ne pozabite na tradicionalno italijansko pico, kozarček odličnega Toskanskega vina in kapučino po jedi.

Nekaj za vsakogar in vsak okus

Raznovrstne pokrajine, ki vsebujejo tako romantične morske zalive in obalo, hribovito podeželje kot tudi prečudovite otoke, so idealna počitniška destinacija za prebivalce različnih držav. Italija nudi tako vodene, kot tudi samostojne oglede atrakcij in znamenitosti.

Milano, Italija

Pari se ponavadi samostojno predajajo izvrstni kulinariki, številnim glasbenim in gledališkim prireditvam, obisku muzejev in cerkva, plavanju na čudovitih obalah in drugim aktivnostim. Mlade družine imajo za zabavo najmlajših na razpolago tudi obilo zabaviščnih parkov, kot so Gardaland, Movieland, in Aqualand. Starejše generacije se raje udeležujejo vodenih ogledov Rima, Firenc, Toskane, Milana in Neaplja.

Ležanje na čudovitih plažah

Italija ima obilo različnih plaž, ki so popolnoma varne za kopanje in uživanje na soncu. Med najlepših pet plaž uvrščamo San Vito Lo Capo in Taormina na Siciliji, Isola del Giglio na obali Toskane, Domus de Maria na Sardiniji in otok Salina, ki spada med Eolske otoke.

Vse naštete plaže so čiste, varne in primerne za otroke. V kolikor se želite oddaljiti od svojih znancev in hkrati uživati v idealnih počitnicah, se odpravite na eno izmed petih naštetih plaž. V glavni turistični sezoni boste lahko brezskrbno čez dan ležali na obali in plavali v morju, ponoči pa poslušali enega izmed številnih koncertov na prostem.

Največji in najlepši primerki umetnostne zgodovine na prostem

Poleg številnih umetniških del neprecenljive vrednosti v muzejih in galerijah, ima Italija tudi obilo izvrstnih primerkov umetnostne zgodovine na prostem. Najbolj prepoznaven in množično obiskan je vsekakor rimski Kolosej. Nadalje pa turiste zanima tudi poševni stolp v Pisi, ki buri domišljijo in skrbi za množičen vsakodnevni obisk.

Kolosej - Rim, Italija

Zaradi številnih filmov o izbruhu vulkana Vezuv, so postali čedalje bolj obiskana turistična točka tudi Pompeji. Za bolj romantične duše pa so idealna lokacija za dopust Benetke. Romantično vzdušje pride še posebej do izraza v večernih urah med plovbo z gondolo med posameznimi kanali. Od cerkvene zgodovine je potrebno najbolj izpostaviti katedralo v Firencah in baziliko Svetega Marka v Benetkah, ki obe slovita kot velik umetniški in kulturni dosežek.

Krajši in daljši izleti v Italijo

Italija je za Slovence odlična turistična destinacija zaradi bližine, bogate zgodovine in obilnega nabora aktivnosti na prostem. Za enodnevni izlet imate na voljo številne zanimive lokacije, ki so oddaljene maksimalno štiri do pet ur vožnje v eno smer.

Tik čez mejo v bližini Trsta se na primer nahaja grad Miramare. Malce daljša vožnja je naprej do obmorskih mest, kot so Sistiana, Grado, Duino in Lignano, ki so mesta z bogato zgodovino in kulturno dediščino. Obenem so odlična za sproščanje, poležavanje na plaži in uživanje v bogati kulinariki z razgledom na morje.

Podobne teme: