Ukrajina – dežela, ki te hitro prevzame

Ukrajina, Kijev

Popotniki vedo, kam oditi, ko se odločajo za potovanja. V zadnjem času je močno priljubljena Ukrajina, predvsem njeno glavno mesto. Kijev se namreč ponaša z mnogimi naravnimi in tudi umetno izdelanimi umetninami. V resnici si moramo vzeti kar nekaj časa, da se lahko nagledamo vseh čudovitih stvari, ki nam jih ta država ponuja.

Za začetek nekaj splošnega o Ukrajini

Ukrajina je seveda obmorska država, ki leži v vzhodni Evropi. Meji na več držav, in sicer na Rusijo, Belorusijo, Poljsko, Slovaško, Madžarsko, Romunijo in Moldavijo. Ima torej kar nekaj sosed, kajneda? Tudi to je zanimivo dejstvo.

Ukrajina

Njen glavni simbol je modro-rumena zastava, na katerem sta nebo in polja zrele pšenice. To je prva asociacijo, ko pomislimo na to državo. Gre za eno največjih evropskih držav.

Kijev naj bo naš glavni cilj

Če se torej odpravimo v Ukrajino, nikakor ne smemo mimo Kijeva. Zakaj? Ker je to mesto umetnosti in arhitekture v pravem pomenu besede. Lahko rečemo, da je kar šolski primer in ga lahko vzamemo za zgled. Nujno moramo zato obiskati vse glavne katedrale in cerkve, ki jih ni malo.

Ukrajina, Kijev

Tisti, ki pa radi nakupujete, pa morate nujno obiskati tudi nakupovalno središče Globus, ki je zelo priljubljeno in tudi privlačno za še tako zahtevne kupce. Kijev je tudi gospodarsko in univerzitetno središče. Presenečeni pa bomo nad dejstvom, da le malokdo razume ali pa govori svetovni jezik, to je angleščina.

Tudi hrana je na potovanju zelo pomemben dejavnik

Da pa ne bo naš cilj samo sprehajanje in letanje od znamenitosti do znamenitosti, si moramo vzeti čas tudi za prehranjevanje. Pravi popotniki dobro vedo, o čem pišemo. Ukrajinska hrana je izredno okusna in še zdaleč ne lahka. Veliko njihovih jedi spominja tudi na naše slovenske, zato s prehranjevanjem res ne bomo imeli težav.

Na sporedu bodo predvsem palačinke v vseh možnih oblikah ter okusih, ponavadi pa polnjene z mesom, sirom, dodani pa so tudi prelivi. Njihova tipična jed je tudi nad ogljem pečeno nabodalo z zelo začinjeno jagnjetino in zelenjavo. Radi postrežejo tudi z ajdovo kašo s slanino ter čebulo ter zelje, ki je polnjeno z mesom, rižem in še s čim drugim. Pustimo se torej presenetiti.
Tudi pokrajina, po kateri se boste vozili, je zanimiva …

Ko se boste po dobri hrani in ogledih vozili naprej na drug cilj, boste ugotovili, da je Ukrajina dežela obsežnih ravnic, ki počasi in previdno prehajajo v stepe ter planote. Ravnine so zelo obsežne in rodovitne in poučili vas bodo, da je tu veliko žita in državi zato radi rečejo tudi žitnica Evrope. Še več o Ukrajini, ukrajinskih mestih in zanimivostih pa si preberite na turističnem portalu travel-rs.com.

Podobne teme: