Preživljanje dopusta v čudoviti Sloveniji

Zelenci, Slovenija

Slovenija je čudovita dežela, česar se vedno bolj zavedajo tudi premnogi turisti iz vseh koncev sveta, ki nas radi obiščejo. Navdušeni so nad lepo naravo, čudovitimi mesti, prijaznimi ljudmi in dobro hrano, poleg tega pa so prepričani, da se da v Sloveniji videti ogromno zanimivih reči. Turizem Slovenija na majhnem koščku sveta ponuja ogromno – od morja do hribov, pa do jezer, jam in različnih toplic. A to nikakor še ni vse, saj Slovenija skriva tudi premnoge druge lepe in zanimive kotičke, ki jih je vredno obiskati.

Katere kotičke v Sloveniji imajo turisti najraje?

Ko pride poletje, se turistične kapacitete v Sloveniji hitro napolnijo, in to ne le na Obali, ampak tudi skorajda povsod drugje – turisti poleg obmorskih krajev radi obiščejo tudi Postojnsko jamo, Ljubljano in Bled, v zadnjem času pa zelo priljubljena destinacija postaja tudi Prekmurje, kjer je veliko turističnih kmetij ter poti za kolesarjenje. Turizem Slovenija vsakemu turistu omogoča pestro izbiro različnih doživetij, zato ni nič čudnega, da večina turistov, ki Slovenijo obišče prvič, meni, da to deželo želi še kdaj obiskati.

Trenta, Slovenija
Turisti radi obiščejo tudi Trento, ki se nahaja v Triglavskem narodnem parku v Julijskih Alpah

Slovenija namreč niso le najbolj znani biseri, kot so Piran, Postojnska jama, glavno mesto Ljubljana s starim mestnim jedrom in gradom ter Blejsko jezero, ampak Slovenija ponuja še mnogo več. Turistom je všeč celotna slovenska obala, kjer se bo obisk zaradi nove obalne kolesarske in peš poti med Koprom in Izolo gotovo še povečal, hkrati pa radi obiščejo tudi primorsko zaledje, Kras s Štanjelom in ostale kraje na tem delu naše dežele.

Blizu sta tudi Postojnska jama, ki poleg malo manj znane Škocjanske jame, med turisti privabi največ obiskovalcev, ter Lipica za vse ljubitelje konjev, seveda pa je zelo lepa destinacija tudi okolica reke Soče, smaragdno zelene reke, ki ponuja tudi bolj adrenalinska doživetja. Turisti radi obiščejo tudi Trento in Vršič in so nasploh navdušeni nad našimi hribi in lepoto narave ter lepimi razgledi.

Poleg Bleda, katerega podoba krasi ogromno člankov o Sloveniji v tujih medijih, turisti vedno bolj odkrivajo tudi Bohinj in lepoto cele Gorenjske s Kranjsko goro, jezerom Jasna, Zelenci in tako dalje. Všeč jim je tudi Velika planina s planšarskimi kočami, slavna Logarska dolina ter tudi mesta, kot sta Ptuj in Maribor, številne toplice s termalno vodo, vinogradniški griči, kolesarske poti, odlična hrana in še mnogo drugega.

Koliko pa Slovenijo poznate vi?

Top 10 krajev za obisk v Sloveniji

V zadnjem času se povečuje tudi število domačih turistov, ki so ugotovili, da je tudi doma lepo in da Slovenija ponuja ogromno različnih doživetij, po katere jim ni treba v tujino. Domači turisti so tako v zadnjih letih vedno bolj pogosti na Kolpi, ki je še en skrit biser Slovenije, navdušujejo pa jih tudi neokrnjeni Kočevski gozdovi z debelimi jelkami in medvedovimi stopinjami, Goriška Brda, ki jih mnogi imenujejo tudi slovenska Toskana, ter še mnogi drugi kotički – med drugim tudi vedno več domačih turistov obišče Prekmurje, saj so navdušeni nad gostoljubnimi domačini, odlično hrano in lepo naravo. Obiščite Slovenijo tudi vi in odkrijte, kaj vse ponuja! Oglejte si znamenitosti, ki jih še niste obiskali ali raziščite prelepe skrite kotičke, ki vas bodo zagotovo navdušili!

Podobne teme: