Blejske znamenitosti, ki bodo osvojile vaše srce

Bled

Na tej točki vas ne bo presenetilo, če ste že videli fotografije Blejskega jezera in vas je očarala navdušujoča lepota jezera z bujnimi gorami v ozadju in idilično otoško cerkvijo, ki dopolnjuje slikovito podobo. 

Bled je daleč naokoli znan po svojih slikovitih znamenitostih in dolgem seznamu dejavnosti na prostem, ki so na voljo turistom, vključno s potapljanjem, pohodništvom, jahanjem, smučanjem in številnimi drugimi dejavnostmi. Da pa je obisk kraja še lepši, je pot do tja preprosta zaradi različnih oblik prevoza, ki so vse cenovno ugodne ne glede na letni čas, v katerem se odločite za obisk.  

Če vas bodo noge kdaj ponesle v ta očarljivi kraj, ne zamudite naslednjih zanimivosti, ki bodo vaše doživetje Bleda naredile še bolj očarljivo. 

Blejski grad

Gradovi so ena tistih stvari, za katere se zdi, da že s svojo prisotnostjo vzbujajo romantiko in ljubezen. Čeprav nekateri gradovi skrivajo temne skrivnosti, noben seznam potovanj ne bo popoln, če ne boste obiskali katerega od njih. 

Blejski grad je daleč najznamenitejša znamenitost v mestu, ki jo turisti ob vrhuncu sezone množično obiskujejo. Vendar vas gneča zagotovo ne bo motila, ko se boste prepričali o njegovi osupljivi lepoti in spoznali njegovo bogato zgodovino. 

Blejski grad
Blejski grad se nahaja na strmi pečini

Na voljo so različno dolgi ogledi gradov. Če želite doživeti največjo mogočnost gradu, si za njegovo raziskovanje lahko vzamete pol dneva časa. Še bolje pa je, če si ga ogledate v drugačni luči in ga obiščete ponoči. 

Blejsko jezero

Dokler ste na razgledni točki, se vam bo zdelo, da je Blejsko jezero kot iz pravljice. Najboljše pri tem je, da je le streljaj oddaljeno od središča mesta. Jezero obdajajo gradovi in gore, na otoku v samem središču pa stoji osupljiva cerkev. 

Na voljo so čolni z vesli in kajaki, ki so odlična izkušnja za pustolovske obiskovalce, ki si želijo stvari ogledati z bolj nepozabne perspektive. 

Blejsko jezero v vsej svoji lepoti

Soteska Vintgar

Če iščete impresivno kombinacijo naravnih lepot, zgodovine in kulture, se nič ne more kosati z Bledom, kar dokazuje tudi soteska Vintgar. 

Soteska Vintgar je še eden od najlepših biserov mesta, ki ga je iz okoliške skale skozi leta izdolbla vodna erozija reke Radovne

Spomladansko popoldne ali dopoldne boste z veseljem preživeli na tem območju in uživali v vseh veličastnih ponudbah matere narave, ki vas obkrožajo. 

Reka ima bleščeče modro vodo, ko pride pomlad, pa obale krasijo živahne divje cvetlice, zato je čudovit kraj za piknik s posebno osebo ali odličen kraj za preživljanje popoldneva z najljubšo knjigo ob srkanju lokalnega vina. 

Cerkev Marijinega vnebovzetja

Cerkev Marijinega vnebovzetja je cerkev na otoku v središču Blejskega jezera. Cerkev je bila zgrajena v 15. stoletjuth in je še vedno videti tako, kot je bila videti v tistih časih. 

Cerkev je tako čudovita, da vedno privablja mlade pare iz vse države, ki se želijo poročiti v izjemnem in izjemnem okolju. 

Cerkev Marijinega vnebovzetja, Bled
Cerkev Marijinega vnebovzetja se nahaja na otoku Blejskega jezera

Ta cerkev ima 99 stopnic in se ponaša z impresivno arhitekturo v baročnem slogu. Na voljo so samostojni in vodeni ogledi cerkve, v njej pa lahko tudi ostanete in opazujete čudovit sončni zahod. 

Smučišče Straža

Čeprav smučišče Straža ne more tekmovati s svojimi velikimi gorskimi kolegi v Alpah v Švici, Franciji in Italiji, je kraj popolna destinacija za zimski pobeg, zlasti za ljudi, ki še nimajo izpopolnjenega alpskega znanja. 

Gora letovišča se razprostira več tisoč metrov nad mestom, iz katerega se razprostira razgled. Čeprav po evropskih standardih ni tako visoko, vam lahko še vedno ponudi čudovito pokrajino, prašen sneg in zabavne proge, ki vam bodo zagotovo všeč. 

Začetnikom so na voljo različni programi poučevanja. V koči so tudi številni bari in restavracije z osvežilnimi pijačami in razkošno hrano. 

Vozovnice za vzpenjačo lahko dobite po ugodni ceni, priljubljene pa so tudi vožnje s sanmi. 

Pokljuška planota

Ime je morda težko izgovoriti, vendar je ta znamenitost v mestu Bled ena izmed najbolj čudovitih naravnih znamenitosti, ki jih boste kdajkoli videli. 

V zimski sezoni je Pokljuška planota najboljši kraj za različne športe v hladnem vremenu in biatlon, ki privablja udeležence z različnih koncev sveta. 

Če niste ljubitelj napornih dejavnosti, ne skrbite, saj bo ostra lepota planote več kot dovolj, da zaposlite svoje oči in misli. 

Ker zimsko vreme na tem območju skoraj vedno ni gostoljubno, se lahko zatečete v prijetno kavarno, kjer lahko popijete kavo, pojeste topel obrok ali uživate v okusu lokalnih alkoholnih pijač. 

Triglavski narodni park

V Triglavskem narodnem parku na Bledu se nahaja najvišji vrh države in je glavna atrakcija za ljubitelje narave, navdušence nad pohodništvom in tiste, ki si želijo biti daleč od velike množice turistov v bližini mesta. 

Ta park se nahaja v Julijskih Alpah in se ponaša z dobro označenimi potmi za pohodništvo, neverjetnimi razgledi in lokalnimi prodajalci, ki prodajajo nakit, pridelke in druge izdelke. 

Turisti, ki so navdušeni nad naravo, si park pogosto ogledajo sami, na voljo pa so tudi ogledi za tiste, ki želijo spoznati zgodovino kraja. 

Do parka lahko pridete peš, z avtomobilom ali kolesom. Ko boste tam, izkoristite priložnost in obiščite tudi slap Savica. 

Slovenska kuhinja

Blejskih znamenitosti je veliko in ko boste končali s svojo pustolovščino, poskusite okusiti slovensko kuhinjo, ki je znana po svoji edinstvenosti, srčnosti in okusu. Med lokalnimi dobrotami, ki jih morate poskusiti, so tudi listnato pecivo, mesni cmoki in številna lokalna vina. 

Katero od teh znamenitosti na Bledu želite obiskati najprej?

Podobne teme: