Štajerska prestolnica v sončnem vremenu

Lent, Maribor

Konec decembra smo s tujimi poslovnimi partnerji organizirali dogodek – mednarodno konferenco, kjer smo predstavili naše dosedanje delo in smernice za prihodnost. Zanimivo je, da je kar nekaj tujcev, s katerimi sem na dogodku govorila, že obiskalo Slovenijo. Pred leti so imeli podobno mednarodno konferenco že v Sloveniji, in sicer v Mariboru. Za Ljubljano so vsi vedeli, da je naše glavno mesto, a so jo prvič obiskali. Pred leti so se v glavnem zadrževali na štajerskem koncu. Maribor je drugo naše največje mesto in je hkrati tudi prestolnica Štajerske. Med pogovorom sem jih malo spraševala, kaj so si v Mariboru ogledali in kaj so si o Sloveniji zapomnili. Razumljivo, prav kakšne znamenitosti jim niso ostale v spominu, vsi pa so omenili lepo sončno vreme, prijazne ljudi in prečudovito naravo.

Maribor. Slovenija

Topel in sončen februar za obisk Maribora

Maribor so pred leti obiskali v februarju. Takrat pač, tako kot po večjem delu Evrope, obiskovalci pričakujejo sivo, zimsko vreme. A tistega leta je bil februar topel in sončen. Vreme je omogočilo daljše izlete po naravi. Maribor je obdan z grički na eni strani, pohorsko naravo in reko Dravo.

Takšna kombinacija naravnih znamenitosti okrog mesta, na človeku pusti določen pečat. Ob lepem in sončnem vremenu te okolica kar pritegne na kakšen sprehod po mestu ali bližnji naravi. Seveda so ti tuji gostje, s katerimi sem govorila, občudovali tudi mariborske kulinarične dobrote in predvsem žlahtno kapljico. Štajerska je namreč vinorodna dežela, kjer lahko dobiš prvovrstna domača vina pri vinogradnikih tudi za zelo ugodno ceno.

Obisk dveh največjih slovenskih mest

Tokrat so obiskali Ljubljano v bolj turobnem vremenu, zato sem se morala prav posebej potruditi, da jih je Ljubljana prav tako navdušila kot Maribor. Res je, da se ravno s čudovito naravo in vinorodnimi griči ne more postavljati kot Maribor. A v Ljubljani čarobnost pričarajo prav praznične lučke in vzdušje v centru mesta. December je lahko tudi v Ljubljani zelo lep. Zato smo šli na večerni ogled Ljubljane in prazničnih lučk. Bili so navdušeni. Dejali so, da se bodo v Slovenijo prav gotovo še vrnili, tako Maribor kot Ljubljana sta čudoviti mesti.

Podobne teme: