Ne pozabite obiskati tudi slovenske znamenitosti

Soća, Slovenija

Kajak na Soči

Turizem v Sloveniji prinaša obilo poslastic tako za Slovence, kot tudi za tujce. Večina se nas ne zaveda vseh naravnih lepot, znamenitosti in atrakcij. Namesto obiska tujih jezer in gora, bi se morali večkrat odpraviti na izlet do Bohinjskega, Blejskega ali Zbiljskega jezera. Obiskati bi morali različne reke, predvsem Sočo, Savo, Kolpo in druge manjše reke. Na dolg in prelep pohod pa bi morali oditi kar na različne hribe in gore s prelepim razgledom, najbolj drzni pa bi obiskali Stol, Matajur ali pa Triglav. V preteklost se bomo vrnili z obiskom enega izmed številnih gradov, kot so Ljubljanski, Celjski, Ptujski ali pa Predjamski grad. Pri obisku slednjega je seveda nujen obisk Postojnske jame.

Podzemne jame in naravne znamenitosti

Kadar govorimo o tem, kaj dejansko je turizem v Sloveniji, ne moremo pozabiti na naravne znamenitosti, kot so različne podzemne jame, slapovi, soline in izviri. Najbolj znana naravna turistična točka je seveda Postojnska jama s človeško ribico.

Postojnska jama
Stalagmiti v Postojnski jami

Podzemni vlakec je dodatni razlog za obisk jame, saj ponuja prvovrstno doživetje za celo družino. Ne smemo pa pozabiti tudi na Križno, kraško Kostanjeviško in Županovo jamo. Vse naštete naravne znamenitosti so vredne večkratnega ogleda.

Potoki, reke in jezera

Slovenija je izjemno bogata z vodnimi viri. Poleti še posebej prija skok v morje, za bolj drzne pa je na voljo tudi zelo hladna in prijetna Soča. Ekstremistom priporočamo bungee skok iz Solkanskega mostu ali pa dejanski skok v vodo z mostu v kraju Kanal.

Za lenobno namakanje in uživanje v družbi najbližjih so idealni Kolpa, Podpeško jezero, Rakitna in iški vintgar. Za uživanje v prav pečeni postrvi pa se odpravite na obalo reke Krke, Kolpe, Mosta na Soči ali pa v Solkan.

Turizem v Sloveniji in dogajanja na prostem

V kolikor vas ni prepričala čudovita pokrajina, pa turizem v Sloveniji sestoji tudi z obilo dejavnosti na prostem. Tekom celotnega leta potekajo koncerti in dogajanja na prostem, odprte kuhinje z jedmi iz celega sveta, sejmi, pikniki in celo kino na prostem. Podrobnosti o posameznih prireditvah najdete, če vpišete v iskalnik turizem v Sloveniji ter dodate še ključne besede dogajanja na prostem.

Podobne teme: