Banke ponujajo odlog odplačevanja posojil ter zmanjšane bančne marže

Na pomoč prizadetemu prebivalstvu in gospodarstvu na poplavljenih območjih so priskočile tudi banke. Vsem, ki so se znašli v stiski zaradi odplačevanja posojil, številne ponujajo možnost odloga plačila oz. moratorij ter posojila ob zmanjšani bančni marži.


Tudi banke bodo pomagale. Foto: Pixabay
Tudi banke bodo pomagale. Foto: Pixabay

Kar nekaj bank pa je svojo pomoč dokazalo tudi z donacijami. Že po prvih dneh katastrofalnih poplav banke najbolj prizadetim omogočajo moratorije in podeljujejo začasna premostitvena posojila, z ugodnejšimi obrestnimi merami. Ob tem pa skušajo komitentom pomagati tudi s številnimi drugimi ukrepi.

“Gre za nezaračunavanje stroškov moratorija, razveze depozitov, različnih izpisov ker so zgubili evidence,” je pojasnila predsednica Združenja bank Stanislava Zadravec Caprirolo. Ob tem kot pravi banke računajo, da jim bo banka Slovenije v primeru velikega obsega škode prišla na pomoč, z manj strogo makroboonitetno politiko, pri prebivalstvu pa s podaljšanjem ročnosti potrošniških posojil. Na ta način bi namreč prebivalci lahko sami poskrbeli za obnovo vsaj dela uničenega v poplavah.

“Recimo obnova strojev, kuhinje, kopalnice,

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav