Deutsche Bahn pri Siemensu naročil še za 1,5 milijarde evrov vlakov

Upravljavec nemških železnic Deutsche Bahn je pri nemškemu industrijskemu gigantu Siemens naročil dodatnih 43 vlakov za dolge razdalje Intercity Express (ICE) 3 Neo. Posel je vreden 1,5 milijarde evrov.

“Z novimi vlaki ICE ne ustvarjamo le večjih zmogljivosti, temveč tudi izboljšujemo kakovost in udobje potnikov,” je novico po poročanju nemške tiskovne agencije DPA pospremil izvršni direktor Deutsche Bahna Richard Lutz. Skupaj bo sicer na ta račun za vožnjo po nemškem železniškem omrežju na voljo dodatnih 32.000 sedežev.

Novo naročilo predstavlja dodatek k 30 vlakom za dolge razdalje, ki jih je podjetje pri Siemensu naročilo v letu 2020. Prvi iz tistega naročila bodo po nemških tirih zapeljali konec letošnjega leta, zadnji iz aktualnega naročila pa leta 2029.

Vlaki ICE 3 Neo lahko potujejo s hitrostjo 320 kilometrov na uro, namenjeni pa bodo za premagovanje razdalj med velikimi nemškimi mesti. Med njihovimi pomembnejšimi inovacijami so okna, ki omogočajo večjo prepustnost frekvenc, s čimer naj bi se izboljšal signal za mobilno telefonijo.

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav