Dve tretjini delodajalcev napoveduje zvišanje plač do poletja

V prvi polovici leta se številnim slovenskim delavcem obeta povišanje plač. Napoveduje ga 65,6 odstotka slovenskih delodajalcev, je objavila agencija za zaposlovanje Manpower Slovenija.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Kot je razvidno iz najnovejše raziskave Manpowerja, je v prvi polovici 2022 plače zvišalo 83 odstotkov vprašanih delodajalcev, 16,9 odstotka pa vanje ni poseglo.

V panogah telekomunikacij in elektrotehnike, zdravstva in farmacije, avtomobilske industrije ter raziskav, medijev, marketinga in PR so plače dvignili vsi delodajalci. V bančništvu, financah in zavarovalništvu se jih je za to odločilo 50 odstotkov, v panogi računovodskih in kadrovskih storitev pa 75 odstotkov delodajalcev plač ni zvišalo.

Povprečna stopnja fluktuacije zaposlenih v podjetjih je bila lani 12,4-odstotna. Stopnja fluktuacije zaposlenih je bila pri 50,9 odstotka delodajalcev višja, kot je bila leta 2021. Prevladujoči razlog za fluktuacijo je bilo boljše plačilo pri konkurenčnih podjetjih, je povedalo 55,3 odstotka delodajalcev.

Sledijo neugodne delovne razmere (23,9 odstotka), nekompatibilnost z nadrejenimi (16,4 odstotka), odpuščanja v podjetjih (15,7 odstotka), pomanjkanje

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav