Generali se je glede dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja obrnil še na vrhovno sodišče

Potem ko je upravno sodišče zavrglo tožbe vseh treh zavarovalnic, Generalija, Triglava in Vzajemne, zaradi uredbe o določitvi najvišje premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, se je Generali obrnil na vrhovno sodišče.


Zavarovalnica Generali. Foto: BoBo/Borut Živulović
Zavarovalnica Generali. Foto: BoBo/Borut Živulović

Vlada je, kot je znano, sredi aprila izdala uredbo, s katero je določila najvišjo ceno premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja pri 35,67 evra, potem ko je zavarovalnica Generali napovedala dvig mesečne premije za dopolnilno zdravstveno zavarovanje za več kot 30 odstotkov. Zatem sta tudi drugi dve zavarovalnici, Triglav in Vzajemna, napovedali možnost dviga premije.

Uredba je sledila vložitvi novele zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki predvideva ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in njegov prenos v obvezno. Na nedavni seji je odbor DZ-ja za zdravstvo sprejel dopolnilo, ki bi zamaknilo začetek izvajanja zakona s 1. septembra letos na 1. januar 2024.

Na zadnje dogajanje so se za STA odzvali v treh zavarovalnicah, ki ponujajo dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav