GZS vladi očita, da pri pripravi zakona o obnovi ni prisluhnila delodajalcem

Na Gospodarski zbornici Slovenije so zaskrbljeni, da bo gospodarstvo z zakonom o obnovi in razvoju po poplavah deležno dodatnih obremenitev. Predvsem pa obžalujejo, da v pripravo zakona niso bili vključeni.


Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

Vlada pripravlja zakon o obnovi in razvoju po avgustovskih poplavah, ne da bi sprejela roko sodelovanja, ki ji jo ponujajo delodajalske organizacije, je povedala generalna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) Vesna Nahtigal.

Skupaj z glavnim izvršnim direktorjem GZS-ja Mitjo Gorenščkom sta na srečanju z mediji spomnila, da so predstavniki 14 delodajalskih združenj predsedniku vlade Robertu Golobu na srečanju pred dvema tednoma ponudili, da zakon pripravijo skupaj. “Tako bi bil pripravljen z dobrimi rešitvami, dobrimi praksami, ki jih mi s terena poznamo,” je dejala Nahtigal.

Toda delodajalske organizacije v pripravo zakona niso bile vključene. Na GZS-ju se tako bojijo novih obremenitev za podjetja, omenja se, denimo, postopno zviševanje davka od dohodkov pravnih oseb. “Moti nas pobiranje denarja na zalogo,” je dejala Nahtigal

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav