Impol še korak bližje gradnji nove livarne v Šibeniku

Hrvaška vlada je Impolov projekt gradnje nove livarne aluminijastih bram, s katerim bodo v njihovi šibeniški tovarni Impol-TLM še povečali proizvodne zmogljivosti, razglasila za strateški investicijski projekt.

Kot so ob tem sporočili iz bistriške skupine, so tako še korak bližje pridobitvi gradbenega dovoljenja in začetku gradnje nove livarne.

Šibeniški Impol-TLM, ki ga je Impol prevzel po propadu leta 2016, je medtem pripravil vso potrebo dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja. Za uskladitev okoljevarstvenega dovoljenja ter drenažnega in protipožarnega sistema so tako že pridobili pozitivna mnenja pristojnih organov.

Hrvaška država je projekt na seznam možnih strateških projektov uvrstila avgusta 2020, z njim pa namerava skupina Impol zagotoviti nadaljnje naložbe. Kot pojasnjujejo v skupini, v prvi fazi načrtujejo okoli 24 milijonov evrov vredno rekonstrukcijo livarne, s katero si bodo zagotovili surovinsko neodvisnost, dvig kakovosti in izboljšanje stroškovne učinkovitosti. Projekt naj bi bil končan konec leta 2024 in ga bodo v celoti financirali sami.

Skupina Impol je v zadnjih petih letih v Šibeniku izpeljala številne posodobitve in naložbe. Med drugim so postavili novo peč za ogrevanje in homogenizacijo bram znotraj vroče valjarne

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav