Inšpektorji med nadzorom gostincev odkrili več nepravilnosti

Gradbeni in tržni inšpektorji so v skupnem nadzoru nad gradnjo in uporabo gostinskih objektov odkrili številne kršitve.

Veliko objektov ni imelo ustreznih upravnih dovoljenj, so sporočili z Inšpektorata RS za naravne vire in prostor. Med drugim so odkrili nezakonito spremembo namembnosti hotelskega bazena v sobe.

Skupna akcija gradbene in tržne inšpekcije je bila usmerjena v nadzor in uporabo gostinskih stavb, med katere spadajo hotelske in podobne gostinske stavbe ter druge gostinske stavbe za kratkotrajno nastanitev.

Gradbena inšpekcija je na predlog tržne pregledala deset gostinskih stavb in odkrila več nepravilnosti. Med drugim so ugotovili nezakonito spremembo namembnosti bazena v hotelu v Fiesi v hotelske sobe, zato so hotelu prepovedali uporabljati prizidek s šestimi hotelskimi sobami.

Med drugim so začeli postopek upravne izvršbe za gostinski obrat, ki mu je bila že leta 2012 izdana odločba za ustavitev nadaljnje gradnje. Objekti so bili tako uvrščeni na seznam za odstranitev.

V poslovni stavbi Tobačna v Ljubljani so ugotovili, da je večje število apartmajev predelanih iz pisarn, ki jih tržijo različni pravni subjekti. Zaradi

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav