Luka Koper, ki je lani poslovala rekordno, bo za dividende delničarjev namenila 35 milijonov evrov

Skupščina delničarjev Luke Koper se je odločila za izplačilo dividend od bilančnega dobička za lani v znesku 50,23 milijona evrov nameniti 35 milijonov evrov. Bruto dividenda na delnico družbe, ki je lani poslovala rekordno, tako znaša 2,50 evra.


Luka Koper. Foto: Radio Koper
Luka Koper. Foto: Radio Koper

Luka Koper bo dividende izplačala 31. avgusta. Preostanek bilančnega dobička družbe v znesku 15,2 milijona evrov ostaja nerazporejen, so sporočili iz Vseslovenskega združenja malih deležnikov.

Letošnja dividenda je za več kot dvakrat višja od lanske, ki je bila izplačana v znesku 1,14 evra bruto na delnico. Lep izkupiček bo tako stekel državi, ki je v Luki Koper neposredno 51-odstotna lastnica, 11,13-odstotni delež je v lasti Slovenskega državnega holdinga, 4,98 odstotka pa v lasti Kapitalske družbe.

Luka Koper se sicer v letu 2022 kljub oteženim gospodarskim razmeram lahko pohvali z rekordnim poslovanjem; na ravni skupine je ustvarila 313,5 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje in 74,2 milijona evrov čistega dobička, pretovor je bil rekorden.

Dobro poslovanje tudi letos

Dobro posluje tudi letos.

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav