NSi za sejo komisije DZ-ja glede letalske povezljivosti

V NSi-ju zahtevajo sklic nujne seje komisije DZ-ja za nadzor javnih financ, na kateri bi vlada med drugim predstavila finančno konstrukcijo za morebitno ustanovitev nove nacionalne letalske družbe.

Menijo, da bi bilo bolje, da bi se šlo v strateško partnerstvo z uveljavljenim prevoznikom, kar je imela na mizi že prejšnja koalicija.

V NSi-ju želijo, da bi vlada na seji predstavila študijo o ekonomski upravičenosti vzpostavitve novega nacionalnega letalskega prevoznika, ki jo je za ministrstvo za infrastrukturo pripravilo podjetje Grant Thornton, ter poslovni načrt, časovnico, finančno konstrukcijo in postopek pogajanj z Evropsko komisijo, je danes na novinarski konferenci v Ljubljani povedal poslanec NSi-ja in predsednik komisije DZ-ja za nadzor javnih financ Jernej Vrtovec.

Medtem ko podpirajo državno podporo javnemu potniškemu prometu po cestah in železnici ter menijo, da bi morala država spodbujati tudi večjo letalsko povezljivost, pa so proti temu, da bi to skušali zagotoviti z novim letalskim prevoznikom.

“Nasprotujemo ideji, da bi Republika Slovenija ustanavljala nacionalno letalsko družbo, pri čemer bi vstopala neposredno v lastništvo podjetja, še posebej brez jasne predstavitve finančnih posledic za državni proračun,” je zahtevo za

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav