Okrogla miza PwC-ja: Slovenija iz koronske krize izšla kot zmagovalka

Slovenija in slovenska podjetja so iz koronske krize za zdaj izšli kot zmagovalci, v gospodarstvu pa veje optimizem tudi za naprej, je bilo slišati na dogodku, ki ga je v Ljubljani organiziral PricewaterhouseCoopers (PwC) Slovenia.


Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

“Optimizem je v Sloveniji izrazito prisoten,” je v okviru predstavitve raziskave PwC, glede na katero izboljšanje rasti slovenskega gospodarstva pričakuje 72 odstotkov slovenskih izvršnih direktorjev, poudaril direktor direktorata za internacionalizacijo, podjetništvo in tehnologijo Jernej Salecl.

Kot je poudaril, slovensko gospodarstvo raste, brezposelnost je blizu rekordno nizke ravni, “Slovenija pa se je kot država članica Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj po zunanjih analizah prvič zavihtela med zmagovalce neke krize”.

Glavna izvršna direktorica SKB banke Anita Stojčevska je na okrogli mizi poudarila optimizem v bančništvu. “Če je v okolju, v katerem delujemo, rast, potem tudi banke dobro poslujemo,” je pojasnila. Kot je povedala, v bančnem sektorju zaznavajo rast posojil pri občanih in podjetjih.

Da je kljub turbulentnemu in negotovemu obdobju na trgu energentov zmerna optimistka, je dejala tudi glavna direktorica

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav