Popoplavni ukrepi: za čakanje na delo država do zdaj porabila 895 tisoč evrov

Med ukrepi za pomoč prizadetim v avgustovskih ujmah je tudi ukrep čakanja na delo. Ta bi se moral končati konec oktobra, a ga je vlada podaljšala do konca novembra. Izplačila države iz tega naslova so doslej nanesla okoli 895 tisoč evrov.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Ukrep je vlada avgusta uvedla za delodajalce, ki zaradi posledic poplav in plazov, kot so poplavljeni prostori in druge okoliščine, ki onemogočajo delo, zaposlenim začasno niso mogli zagotavljati dela.

Od avgusta je bila pravica do te pomoči priznana 425 delodajalcem za 4346 delavcev. Za avgust so jo priznali 129 delodajalcem za 1529 zaposlenih, za september 31 delodajalcem za 159 zaposlenih, za oktober pa 265 delodajalcem za 2658 zaposlenih, so pojasnili na Zavodu RS za zaposlovanje.

Prva izplačila subvencij iz tega naslova so izvedli oktobra. Ocenili so, da bo zanje potrebnih 1,1 milijona evrov, na koncu pa so izplačali 894.631 evrov. Izplačila je glede na podaljšanje ukrepa pričakovati še nekaj mesecev. Nadomestilo plače delavca na začasnem čakanju na delo sicer znaša 80 odstotkov nadomestila plače in ne sme biti

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav