SID banka v novo dolgoročno zadolžitev pri nemški razvojni banki KfW

SID banka je z nemško razvojno banko KfW sklenila novo, že šesto pogodbo o dolgoročni zadolžitvi. Zadolžitev v znesku 100 milijonov evrov bo namenjena financiranju naložb in poslovanja mikro, malih in srednje velikih podjetij ter MID Cap podjetij.

Kot so v investicijski banki zapisali v sporočilu za javnost, na ta način nadaljujejo svoje poslanstvo zagotavljanja ugodnih virov financiranja za slovensko gospodarstvo, saj bodo ta sredstva uporabili prek obstoječega programa za neposredno financiranje obratnih sredstev in naložb malih in srednje velikih ter mid-cap podjetij.

S KfW sodelujejo že vrsto let, in sicer tako na področju pridobivanja ugodnih dolgoročnih virov kot tudi krepitve sodelovanja na drugih področjih razvojnega bančništva ter izmenjave najboljših praks za podporo gospodarstvu, so spomnili.

Prvo zadolžitev v višini 20 milijonov evrov za financiranje priprave na izvoz malih in srednje velikih podjetij (MSP) je SID banka uspešno realizirala že leta 1999, to pa je bila tudi njena prva zadolžitev v tujini.

“Dolgoročno odlično sodelovanje z nemško razvojno banko KfW, s čimer se je SID banka v dobrih 24 letih zadolžila za 280 milijonov evrov, je poleg ugodnih virov financiranja SID banki prineslo tudi dragocene izkušnje izmenjave dobrih praks

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav