Slovenskemu Aerosolu nagrada Svetovne organizacije za intelektualno lastnino

Slovensko podjetje Aerosol je prejelo globalno nagrado, ki jo Svetovna organizacija za intelektualno lastnino (WIPO) podeljuje malim in srednje velikim podjetjem, ki s pomočjo pravic intelektualne lastnine uresničujejo svoje poslovne ideje.

Nagrade je WIPO podelil drugo leto zapored. Med 548 prijavljenimi podjetji z vsega sveta je neodvisna mednarodna žirija na podlagi več kriterijev izbrala šest zmagovalcev in prejemnikov nagrad, so sporočili iz Urada RS za intelektualno lastnino.

Kandidati so bili ocenjeni predvsem glede na uspešnost komercializacije njihove intelektualne lastnine, tudi preko domačih meja, ter glede na že obstoječi ali potencialni pozitivni prispevek na ekonomski, družbeni in kulturni ravni, vključno z vprašanji okolja, vključenosti in spola.

Letos so zmagovalci natečaja podjetja iz Kitajske, Francije, Kenije, Mehike, Singapurja in Slovenije. Vseh šest prejemnikov nagrade bo imelo na voljo prilagojen mentorski program na področjih, kot so dostop do financiranja, vzpostavljanje poslovnih partnerstev in krepitev strategij intelektualne lastnine.

Nagrade so podelili na torkovi slovesnosti ob robu zasedanja skupščin držav članic in generalne skupščine WIPO. Kot je dejal generalni direktor organizacije Daren Tang, je intelektualna lastnina za mala in srednje velika podjetja hkrati ščit in meč.

“Ne le

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav