Španija uveljavlja strožja pravila pri oglaševanju kriptovalut

Od februarja bodo v Španiji veljala strožja pravila pri oglaševanju kriptovalut. Državni regulator borznega trga želi, da se vlagatelji zavedajo tveganj. Neregulirano oglaševanje se je namreč povečalo predvsem zaradi spletnih vplivnežev.


Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Na podlagi novih pravil bodo morali biti oglasi za kriptovalute in druga kriptosredstva v Španiji “jasni, uravnoteženi, nepristranski in nezavajajoči“, je sporočila španska vladna agencija CNMV, zadolžena za usklajevanje borznih trgov.

To pomeni, da bodo morali oglasi na vidnem mestu vsebovati informacije o tveganjih, ponudniki kriptostoritev pa bodo morali o vseh oglasih, ki bodo namenjeni najmanj 100.000 ljudem, najmanj deset dni vnaprej obvestiti regulatorja.

Pravila bodo veljala tudi za promocijske dejavnosti in oglaševanje v imenu drugih, kot to počnejo vplivneži na družbenih omrežjih.

Novembra lani se je regulator obregnil tudi ob španskega nogometnega zvezdnika Andreasa Iniesto, potem ko je na družbenih omrežjih promoviral kriptovalute. CNMV mu je v tvitu

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav