Spodbujanje delavcev k cepljenju z denarno nagrado; vsakemu 70 evrov

V izlaškem podjetju ETI Elektroelement zaposlene k cepljenju spodbujajo z denarno nagrado. Če se bodo delavci cepili in bodo do 15. avgusta prinesli potrdilo, bodo dobili 70 evrov.


Foto: Televizija Slovenija
Foto: Televizija Slovenija

Eti Izlake, proizvodno podjetje izdelkov za elektroniko, spodbuja svoje zaposlene k cepljenju tudi z letakom. Enkratna nagrada za cepljenje – 70 evrov bruto.

“Ker je v svetu več kot dokazano, da je cepljenje daleč najboljše orodje proti pandemiji, smo se odločili, da še z dodatno simbolično nagrado to kampanjo še malce ojačamo,” pojasnjuje direktor Tomaž Berginc.

Pravi, da v ozadju kampanje ne stojijo poslovne številke, priznava pa, da je za učinkovit poslovni proces treba imeti zdrave ljudi: “Mi ekonomskih izračunov izpada posameznega delavca nimamo.”

Na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) podpirajo zavzemanja za večjo precepljenost: “Ker s tem večamo varnost na delovnem mestu, po drugi strani pa s tem ščitimo tudi kronične bolnike, ki so del gospodarstva,” pravi direktorica GZS-ja osrednjeslovenske regije Marjana Majerič.

Delavci v Etiju precej

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav