Studio Moderna gre v stečaj, večini zaposlenih naj bi ponudili novo zaposlitev

Studio Moderna je po poročanju medijev na sodišče vložila predlog za stečaj podjetja, o tem pa je že obvestila tudi zaposlene. Lastnik Sandi Češko je pojasnil, da noben vlagatelj ni bil pripravljen pokriti 60-milijonske luknje.


Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

Direktorica ponudnika potrošniških izdelkov Studio Moderna Jana Umek je na sodišče vložila predlog za stečaj podjetja, o tem pa je že obvestila tudi zaposlene, so poročale Finance.

Neuradno naj bi se pripravljal načrt za nadaljevanje dela poslovanja podjetja v novih prostorih in z novo grafično podobo.

Kot še navajajo Finance, je Umek med razlogi za stečaj navedla, da je podjetje insolventno, saj se že dalj časa spoprijema s pomanjkanjem obratnega kapitala, nižjimi prihodki, poleg tega pa ni zmožno poravnati obveznosti do upnikov in zaposlenih. Zaposlene je obvestila, da bodo v prihodnjih dneh obveščeni o svojih pravicah v stečajnem postopku.

Lastnik Studia Moderna Sandi Češko stečaja za Finance ni želel komentirati. Češko pa je za portal N1 potrdil, da so vložili vlogo za

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav