V Palomi bodo zagnali 41 milijonov evrov vredno naložbo

V sladkogorski tovarni papirja Palomi bodo po dobrem letu dni priprav 8. junija tudi uradno zagnali novo papirno linijo. Gre za največjo investicijo v slovensko papirniško industrijo v zadnjih 40 letih, ki je vredna 41 milijonov evrov.

Kot so že ob napovedi naložbe povedali v Palomi, bodo z dvigom proizvodnih kapacitet zadostili povečanim potrebam na trgu jugovzhodne Evrope, Nemčije, Avstrije in Švice, podjetje iz Sladkega vrha pa bo s tem postalo kompetenčni center znotraj slovaške skupine SHP za visokokakovostne izdelke higienskega papirja in vodilni proizvajalec v regiji.

Pri investiciji je šlo za logistično zahteven projekt, zlasti zaradi transporta sestavnih delov novega papirnega stroja iz Italije v Sladki Vrh. V začetku lanskega marca so morali zaradi izbruha epidemije montažo novega stroja začasno preložiti, a so nato z zaustavitvijo in demontažo starega papirnega stroja, ki je bil v uporabi od leta 1977, projekt kmalu nadaljevali.

Nova linija bo zaradi višje hitrosti in večje širine matičnih zvitkov povečala njihove proizvodne zmogljivosti na 90.000 ton letno. Ob tem bodo izboljšali kakovost papirja in končnih izdelkov ter zmanjšali operativna tveganja. Ob pozitivnih učinkih za zaposlene in okolje bo naložba bistveno prispevala k

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav