V primeru nespremenjenih trošarin bi se lahko v četrtek precej podražil predvsem dizel

Zaradi praznikov se bodo cene bencina, dizla in kurilnega olja na bencinskih servisih zunaj avtocestnega križa in hitrih cest spremenile šele v četrtek. Če vlada ne bo posegla v trošarine, se lahko goriva podražijo, po nekaterih izračunih, predvsem dizel.


Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Trenutne cene pogonskih goriv zunaj avtocest in hitrih cest, ki so v veljavi od 1. avgusta – liter bencina 1,511 evra, liter dizelskega goriva 1,558 evra, liter kurilnega olja pa 1,130 evra –, bodo veljale do vključno srede.

Danes je namreč dela prost dan zaradi dneva solidarnosti, v torek pa je zaradi praznika Marijino vnebovzetje. Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo bo tako nove cene izračunalo v sredo, veljati pa bodo začele v četrtek.

Pri časopisu Finance so izračunali, da se obetajo podražitve, sploh če vlada ne bo znižala trošarin. V primeru nespremenjenih trošarin bi se lahko precej podražilo dizelsko gorivo, liter tega goriva bi lahko po novem stal 1,65 evra. Podražitev bencina naj bi bila manjša, za liter naj bi bilo treba po novem odšteti 1,52 evra.

Kot

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav