V prvih devetih mesecih tako dobiček kot prodaja v Krki dosegla najvišjo raven doslej

Skupina Krka je v devetmesečju zabeležila medletni skok dobička za 26 odstotka na 301,7 milijona evrov, prihodki od prodaje skupine pa so porasli za šest odstotkov na 1,2 milijarde evrov. Gre za najvišjo raven za to obdobje doslej.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

“Prodajo smo povečali v vseh šestih prodajnih regijah in na večini Krkinih ključnih trgov ter pri vseh skupinah izdelkov in storitev,” je izpostavil predsednik uprave in generalni direktor Krke Jože Colarič, ki je poslovanje skupine ocenil kot uspešno

Razmere na vzhodu Evrope po njegovih besedah ostajajo nepredvidljive in zahtevajo nenehno prilagajanje na različnih področjih poslovanja. Ne glede na to v Krki ocenjujejo, da bodo letos presegli načrtovano prodajo in čisti dobiček ter prodali za 1,7 milijarde izdelkov in storitev, ob tem pa ustvarili čisti dobiček v vrednosti okoli 360 milijonov evrov. Delež EBITDA v prodaji naj bi presegel 25 odstotkov.

V prihodnjem letu medtem v skupni načrtujejo prodajo v vrednosti 1,8 milijarde evrov in čisti dobiček v višini okoli 300 milijonov evrov.

“Uprava in nadzorni svet sta sprejela trajnostno

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav