Za novega predsednika GZS-ja se potegujeta dva kandidata

Predsedniku GZS-ja Boštjanu Gorjupu bo 27. maja potekel mandat, zato bo volilna skupščina GZS-ja v sredo odločala o novem predsedniku. Kandidaturi sta do zdaj vložila Tibor Šimonka in Simon Franko.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Kot so sporočili z Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), so v skladu s pravilnikom o volitvah organov GZS-ja prejeli dve kandidaturi za novega predsednika GZS-ja. Kandidata sta Tibor Šimonka, glavni podpredsednik uprave Sija, in Simon Franko, direktor družbe BASF Slovenija.

Oba bosta svoj pogled na vlogo predsednika GZS-ja in njena programska izhodišča predstavila v sredo na volilni skupščini GZS-ja. Novega predsednika bo skupščina izvolila za dve leti.

Kandidaturo za predsednika GZS-ja je sicer mogoče vložiti tudi na sami skupščini, če novega kandidata z njegovim soglasjem predlaga vsaj deset članov skupščine GZS-ja.

Boštjan Gorjup, ki je direktor družbe BSH Hišni aparati, mesto predsednika GZS-ja zaseda od maja 2017. Na volitvah pred dvema letoma je bil edini kandidat za predsednika GZS-ja, maja 2017 pa je na tem mestu nasledil Marjana Mačkoška.

Na mestu

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav