Zaposlenim na prizadetih območjih bodo izplačali od 2500 do 10.000 evrov solidarnostne pomoči

Proizvodnja v družbah Sij Metal Ravne in Sij Ravne Systems, ki sodita v skupino Slovenska industrija jekla (Sij) in so ju na začetku meseca prizadele poplave, od sredine prejšnjega tedna ponovno poteka v celoti.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Poplave na Koroškem so ogromno škode povzročile tudi na Ravnah na Koroškem, kjer delujejo družbe Sij Metal Ravne, Sij Ravne Systems, Sij ZIP center in Sij Storitve.

Gasilcem, pripadnikom civilne zaščite in sodelavcem skupine Sij je uspelo preprečiti, da bi se voda razlila po gospodarskem območju, s čimer so preprečili najhujše, so v sporočilu za javnost pojasnili v družbi Sij. Reka Meža je tako poplavila kovačnico v družbi Sij Metala Ravne in laboratorije v družbi Sij Ravne Systems.

Proizvodnjo se postopoma začeli zaganjati v prvih dneh po poplavah, v družbi Sij Ravne Systems je z vsakodnevnim prihodom vse večjega števila zaposlenih na delo v celoti stekla v prvem tednu po poplavah. V družbi Sij Metal Ravne so proizvodnjo v celoti zagnali 16. avgusta, po uspešni obnovi poškodovanega cevovoda

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav