Zavarovalnice: Škodo je najbolje prijaviti na daljavo, s čim bolj podrobnim opisom in slikami

Pri prijavi škode po poplavah zavarovalnicam ni treba hiteti. Pred prijavo naj preverijo kritja na zavarovalnih policah, nato pa škodo čim bolj podrobno opišejo ter priložijo slikovno gradivo. Najbolje je škodo prijaviti na daljavo.


Foto: Arso/Boris Nose
Foto: Arso/Boris Nose

V Zavarovalnici Triglav zavarovancem svetujejo, da najprej preverijo ustreznost zavarovalne zaščite in kritja na svojih zavarovalnih policah. Nevarnost poplave na polici mora namreč biti posebej navedena kot kritje poplave in meteorne vode.

Nato pa naj v primeru škode na nepremičninah, ko je voda zalila stanovanjske prostore, naredijo čim več fotografij poškodb v notranjosti objekta – tudi ko začnejo čiščenje, črpanje vode iz poplavljenih prostorov in njihovo sušenje. Tako bo namreč viden obseg škode. Če imajo fotografije prostorov med poplavo, naj dodajo tudi te.

Pripravijo naj seznam poškodovanih oz. uničenih premičnin, račune za sanacijo, seznam poškodovanih stvari s količinami. Bolj natančen je popis škode, lažje in hitreje se škoda reši in zaključi, so poudarili.

V zavarovalnici predlagajo, da stranke seznam naredijo po prostorih in popišejo vse, kar

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav