Dars znova išče podjetje, ki bi vzpostavilo sekcijsko merjenje hitrosti

Dars je ta teden objavil novo javno naročilo za dobavo, vzpostavitev delovanja in vzdrževanje opreme sistemov sekcijskega merjenja hitrosti na avtocestah. Z izborom poskuša drugič, saj so prvi razpis lani ustavili.


Dars. Foto: BoBo
Dars. Foto: BoBo

Dars glede na razpisno dokumentacijo, dostopno prek portala javnih naročil, predvideva vzpostavitev sekcijskega merjenja hitrosti na območju trojanskih predorov na štajerski avtocesti proti Mariboru, na gorenjski avtocesti med priključkoma Ljubljana Brod in Vodice proti Kranju, na primorski avtocesti med priključkoma Logatec in Vrhnika proti Ljubljani in na območju višnjegorskega klanca na dolenjski avtocesti proti Novemu mestu.

Projekt je po Darsovih pojasnilih zasnovan enofazno. Sistemi sekcijskega merjenja hitrosti bodo tako vzpostavljeni le na omenjenih štirih odsekih, širitev sistema na druge dele avtocestnega omrežja za zdaj ni predvidena. Najvišjo dopustno vrednost ponudb brez DDV je Dars določil pri 835.000 evrih, rok za vzpostavitev sistemov je 20 mesecev od podpisa pogodbe z izbranim izvajalcem. Ponudbe na Darsu čakajo do 30. novembra.

Dars je sicer podobno javno naročilo

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav