Energetika Ljubljana in Eles se povezujeta za učinkovitejši zeleni prehod

Družbi Energetika Ljubljana in Eles poglabljata sodelovanje na področju zagotavljanja zanesljive energetske oskrbe.

Zato sta z Mestno občino Ljubljana podpisali sporazum o sodelovanju na področju povezovanja sektorjev ogrevanja in hlajenja z elektroenergetskim sektorjem.

Krovni sporazum predstavlja temelj za neprofitno povezovanje med daljinskim energetskim sistemom in elektroenergetskim sistemom, cilj pa je skupno delovanje, katerega učinki bodo v izključno dobrobit lokalnih skupnosti, gospodarstva in države. Podpisali so ga ljubljanski župan Zoran Janković, direktor Energetike Ljubljana Samo Lozej in direktor Elesa Aleksander Mervar, so sporočili iz Energetike Ljubljana.

Spomnili so, da se je Slovenija tako kot ostale članice EU zavezala k trajnostnemu energetskemu razvoju in s tem k zelenemu prehodu, ki ne bo enostaven – ne s tehnološkega in ne s finančnega vidika. Določene tehnološke rešitve se še razvijajo, kot na primer pretvorba viškov električne energije v vodik, njegova hramba, transport in ponovna uporaba. V odvisnosti od razvoja te tehnologije bosta namreč odvisna tudi obseg in hitrost zelene preobrazbe.

Zato so se z Elesom odločili združiti kompetence

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav