Gospodarstvo razočarano nad sestankom o pomoči zaradi dragih energentov

Predstavniki gospodarstva so na sestanku s predstavniki več ministrstev pričakovali konkretne korake za blažitev posledic rasti cen energentov za gospodarstvo, a so dobili le obljube, da bo tudi gospodarstvo deležno podpore, so sporočili iz GZS-ja.

“Od današnjega sestanka predstavnikov GZS-ja in gospodarstva z državnimi sekretarji ministrstev za infrastrukturo, za gospodarski razvoj in tehnologijo ter za finance glede reševanja problematike alarmantne rasti energentov smo pričakovali veliko več,” je dejala izvršna direktorica GZS-ja Vesna Nahtigal.

“Pričakovali smo, da bomo že danes naredili korak v smeri konkretizacije blažitve posledic rasti cen energentov. Razšli pa smo se zgolj z obljubo s strani zakonodajalcev, da bo tudi gospodarstvo deležno podpore. A trenutno so najprej na vrsti najranljivejše skupine odjemalcev,” je bila po sestanku razočarana Nahtigal.

Po anketi, ki jo je ta mesec izvedel GZS, je zgolj 43 odstotkov podjetij za letos v celoti opravilo zakup elektrike, 21 odstotkov podjetij pa tudi plina. 10 odstotkov podjetij za letos nima zakupljene nič električne energije, 51 odstotkov pa tudi nobene enote zemeljskega plina, so navedli v zbornici.

V GZS-ju menijo, da bi bil potreben poseg v cene energentov, vsaj kratkoročno in začasno, oziroma nepovratna

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav