Hrvaški trgovci po vladni intervenciji obljubljajo znižanje cen

Potem ko je hrvaška vlada z ukrepi, med drugim z znižanjem davka na dodano vrednost (DDV), napovedala boj proti podražitvam, so večji trgovci na Hrvaškem obljubili znižanje. Prvi bo cene nekaterih svojih izdelkov že z marcem znižal Lidl Hrvaška.

“Trgovska veriga Lidl Hrvaška bo prva znižala cene svežega mesa in rib, jajc, sadja in zelenjave, jedilnih olj in masti, otroške hrane ter higienskih vložkov in tamponov, in to mesec pred uveljavitvijo odloka vlade o znižanju DDV-ja,” so sporočili iz Lidla Hrvaška.

Spomnili so, da se bo v okviru vladnih ukrepov pomoči 1. aprila znižal DDV na omenjene kategorije izdelkov, Lidl pa bo znižanje vpeljal že s 1. marcem.

DDV na hrano se bo pri južnih sosedih 1. aprila znižal s 13 na pet odstotkov, DDV na higienske vložke s 25 na 13 odstotkov. Koliko natančno se bo znižala cena posameznih izdelkov v Lidlu, pa v trgovski verigi niso pojasnili.

Da se bodo cene znižale tudi pri drugih trgovcih, napoveduje Martin Evačić iz hrvaškega združenja zaposlovalcev. “Cene bodo zagotovo padle v vseh kategorijah, za katere

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav