HSE državi vrnil prvih sto milijonov evrov pomoči

Družba Holding Slovenske elektrarne je državi nakazala sto milijonov evrov kot del povračila dokapitalizacije iz decembra lani. Glede na trenutno oceno poslovanja bo HSE letos vrnil 242 milijonov evrov od skupaj 492 milijonov evrov.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Zagotovitev potrebnih finančnih sredstev skupini HSE v letošnjem letu izkazuje pozitivne rezultate, zato je Slovenski državni holding (SDH) v ponedeljek sprejel sklep o vračilu prvega dela sredstev iz naknadnih vplačil kapitala,” so sporočili iz SDH-ja.

V HSE-ju pa so pojasnili, da je poslovodstvo družbe saniralo likvidnostne težave, ki so jih zaradi izpada lastne proizvodnje in močnega porasta cen zaradi ruske invazije v Ukrajini pestile lani. “Poslovanje HSE-ja letos je dobro, proizvodnja električne energije je nemotena in zanesljiva ter celo presega zastavljene načrte,” zagotavljajo.

Ocenjujemo, da bo letošnje poslovanje skupine HSE bistveno boljše od lanskega, če ne bo večjih pretresov, tudi eno najboljših v zgodovini skupine HSE,” je poudaril generalni direktor Tomaž Štokelj.

Celotni znesek naj bi vrnili do konca leta 2024

SDH, ki je decembra 2022 družbi HSE odobril

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav