Mlekarna Celeia po načrtih letos z več kot 76 milijoni evrov prihodkov

Mlekarna Celeia bo po načrtih letos ustvarila več kot 76 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje, potem ko je lani dosegla 67,5 milijona evrov.

Družba, ki je lani ustvarila dobrih 192.000 evrov dobička, naj bi tudi letos poslovala z dobičkom, je na novinarski konferenci povedal direktor mlekarne Vinko But. Dejal je, da bodo letos od več kot 600 kmetij iz savinjske, šaleške, koroške in širše celjske regije odkupili skoraj 70 milijonov litrov mleka.

Izdelki Mlekarne Celeia, ki trenutno zaposluje 209 delavcev, so na voljo pri več kot 900 poslovnih partnerjih v Sloveniji in 13 tujih državah. V strukturi prodaje sta dve tretjini izdelki lastne blagovne znamke ter ena tretjina izdelki trgovskih blagovnih znamk.

Mlekarna Celeia 86 odstotkov svojih izdelkov proda v Sloveniji, 14 odstotkov pa na tujih trgih. Najmočnejši tuji trgi so Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Makedonija, Črna gora in Italija.

But je ocenil, da se letos dobičkonosnost mlekarne izboljšuje, kakšen bo po načrtih dobiček ob koncu leta, pa ni želel razkriti.

Povedal je, da je letos odkupna cena mleka upadla, a da Mlekarna Celeia še

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav