OZS: Gospodarstvo v tem trenutku potrebuje podporo in zaščito, ne dodatnih obremenitev

“Napovedi o novih obremenitvah gospodarstva nas resno skrbijo. Minister nam vseskozi stoji ob strani, ampak to ni več dovolj. Glas gospodarstva v vladi mora biti tudi upoštevan,” je na seji upravnega odbora OZS-ja opomnil predsednik OZS-ja Blaž Cvar.


Foto: OZS
Foto: OZS

Upravni odbor Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) je gospodarskemu ministru Matjažu Hanu izrazil nezadovoljstvo, ker jih vlada ne upošteva, med drugim pri zakonu o delovnih razmerjih in dodatnih obremenitvah, ter ga pozval, naj v vladi zagovarja njihove interese. Han je dejal, da ukrepi tako glede dela kot obnove po poplavah še niso dokončni, in se zavzel za doseganje kompromisov.

Ukrepi, ki se sprejemajo, ne gredo v smeri izboljšanja pogojev za delovanje gospodarstva, ampak pomenijo dodatne obremenitve, je dodal generalni direktor OZS-ja Danijel Lamperger.

Delodajalci so izrazili ogorčenje nad pogajanji glede sprememb zakona o delovnih razmerjih, pri katerih da se je minister za delo Luka Mesec v celoti postavil na sindikalno stran, “igralo se je samo na eni polovici igrišča“, je ponazoril Cvar.

Gospodarstvo potrebuje dialog, predvsem pa rešitve … Takšna

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav