O slovenski gradnji plinovoda do Madžarske pišejo v časniku Financial Time

Časnik Financial Time se v članku posveča načrtom slovenskega premierja Roberta Goloba za izgradnjo plinovoda do Madžarske za alžirski plin. Časnik omenja tudi napoved Goloba, da bo sodelovanje temeljilo na načelu solidarnosti v EU-ju.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Časnik piše o Golobovih izjavah po srečanju z madžarskim premierjem Viktorjem Orbanom ob začetku rednega obratovanja daljnovoda Cirkovce–Pince. Po navedbah slovenskega premierja s predsednikom madžarske vlade načrtujeta, da bi novi plinovod med Kidričevim in Pincami začel delovati v dveh ali treh letih in da bi ga bilo pozneje mogoče povečati glede na povpraševanje.

Orban je dejal, da je zainteresiran za diverzifikacijo virov plina, pri čemer je omenil tri možnosti. Prva bi bila slovenski plinovod za plin iz Alžirije, plinovod za transport plina s polj, ki so jih odkrili v romunskih črnomorskih vodah, ter širitev obstoječega plinovoda do Hrvaške, po katerem bi uvažali utekočinjeni zemeljski plin. Orban je po srečanju z Golobom dejal, da je zainteresiran za vse tri možnosti, piše Financial Time.

V časniku opišejo, da je Golob

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav