Delodajalska združenja vlado pozivajo k povečanju pomoči zaradi visokih cen energentov

Pet delodajalskih organizacij je na premierja Goloba naslovilo dopis z opozorilom, da model pomoči podjetjem zaradi visokih cen energentov ne bo zadostoval. Zavzemajo se za cenovno kapico in opozarjajo, da bodo slovenska podjetja sicer nekonkurenčna.


Foto: EPA
Foto: EPA

Pod dopis, ki so ga medijem posredovali iz Trgovinske zbornice Slovenije, so podpisani še Gospodarska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije ter Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije. Kot so zapisali, so se na predsednika vlade Roberta Goloba že večkrat obrnili s prošnjo za posebno pozornost glede aktualne problematike, povezane z visokimi cenami električne energije.

“Glede na vse opravljene razprave v zadnjih mesecih in pozive podjetij je bila pri nas oblikovana že vrsta predlogov glede rešitev za ohranitev nujno potrebne gospodarske dejavnosti, zagotavljanje konkurenčnosti in delovnih mest v gospodarstvu, kar je ključnega pomena tudi za prihodnost naše države,” so navedli. Na podlagi razprave na petkovi seji Ekonomsko-socialnega sveta so oblikovali skupno stališče, da modela pomoči podjetjem, kot izhaja iz predstavljenega predloga zakona o pomoči za

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav