Počivalšek upa, da zaradi karanten in okuženih delavcev ne bo treba zapirati proizvodnje

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek upa, da uresničitve pesimističnih scenarijev pri razvoju okužb s koronavirusom ne bo.

V vsakem primeru od gospodarstva pričakuje še odgovornejše ravnanje, da ne bodo prisiljeni zaradi pomanjkanja delovne sile zapirati proizvodnje, je dejal ob današnjem obisku na Dolenjskem.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Počivalšek je ob tem opozoril na morebitno težavo zaradi skokovitega naraščanja okužb in dodal, da bo treba razmisliti, kako ob odsotnosti delavcev zaradi karanten organizirati in ohraniti proizvodnjo.

Ministrstvo bo sicer vztrajalo pri tem, da bo gospodarstvo spoštovalo vsa navodila NIJZ-ja in da se industrijska dejavnost odvija naprej, je dodal. Dejal je tudi, da so rezultati slovenskega gospodarstva, ki temeljijo na vladnih ukrepih ob epidemiji covida-19, “vrhunski”.

Ukrepi so bili pravočasni in namenjeni ohranitvi delovnih mest, seveda pa so zdaj v stanju, ko se morajo ob pojavu nove oblike virusa omikron organizirati tako, da bodo proizvodnjo ohranili odprto, je dejal minister.

Počivalšek se je v okviru obiska na Dolenjskem ustavil v podjetju Elvez v Višnji Gori

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav