Skupina NLB v prvem devetmesečju ustvarila 387 milijonov evrov dobička

Skupina NLB je v tretjem četrtletju ustvarila 144,2 milijona evrov čistega dobička, kar je 18 odstotkov več kot v drugem četrtletju. Dobiček po davkih v devetih mesecih je bil 386,9 milijona evrov, kar je dva odstotka več kot v enakem obdobju lani.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

V negotovem poslovnem okolju naraščajočih geopolitičnih napetosti, spreminjajočih se finančnih razmer in okoljskih tveganj ostaja eden ključnih razlikovalnih dejavnikov med udeleženci na trgu odpornost poslovnega modela organizacije,” so ob objavi rezultatov zapisali v NLB-ju.

V tretjem četrtletju je skupina zaznala skupne čiste prihodke v vrednosti 289,2 milijona evrov, kar je sedem odstotkov več v primerjavi s prejšnjim četrtletjem. V prvih devetih mesecih je dosegla 800,8 milijona evrov čistih prihodkov ali 42 odstotkov več v primerjavi z enakim obdobjem lani.

Rezultat pred oslabitvami in rezervacijami se je v primerjavi s prejšnjim četrtletjem v tretjem četrtletju povečal za 15 odstotkov in dosegel 168,2 milijona evrov. Rezultat pred oslabitvami in rezervacijami v prvih devetih mesecih pa je dosegel 439,2 milijona evrov.

Čisti obrestni prihodki so se v tretjem

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav