V nekaterih trgovinah zmanjkuje ustekleničene vode. Poziv k razumnemu nakupovanju.

Zaradi poplav so bili nekateri trgovci prisiljeni zapreti določene poslovalnice, vsi pa poročajo tudi o povečanem povpraševanju po ustekleničeni vodi. Trudijo se dostaviti dodatne zaloge, a je to zaradi razmer oteženo.


Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Kot so navedli v Mercatorju, so v nekaterih krajih po Sloveniji, ki so jih prizadele poplave, njihove trgovine trenutno zaprte. Ponekod, kjer obratujejo, pa kupci kupujejo večje količine vode v plastenkah. Tja, kjer je vode zmanjkalo, jo prednostno in pospešeno dovažajo, so zatrdili. “Prizadevamo si, kjer je to le mogoče, ohranjati oskrbo ljudi, in se iz ure v uro prilagajamo razmeram glede na dostopnost trgovin,” so dodali.

Zaprte so tudi štiri Sparove poslovalnice, in sicer v Vojniku, Mozirju, Trzinu in Ravnah na Koroškem. V Sparu Slovenija so ob tem poudarili, da imajo ustekleničeno vodo po večini še na zalogi. Tudi v tem podjetju se trudijo zagotavljati oskrbo ter se prilagajati trenutnim razmeram, hkrati pa pomagati na najbolj ogroženih območjih. “Žal prihaja do motenj v dobavi, ki so

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav