V okrnjeni zimski sezoni na Rogli 60 odstotkov manj smučarjev

V letošnji smučarski sezoni so na Rogli gostili 60. 000 smučarjev, največji obisk pa so dosegli v času zimskih šolskih počitnic v vzhodnem delu države. Odvisni so bili predvsem od enodnevnih slovenskih obiskovalcev, upajo pa, da bo poletje uspešnejše.

Na Rogli so letošnjo smučarsko sezono tako zaključili z začetkom enajstdnevnega vnovičnega zaprtja države. Kot druga smučišča po Sloveniji so bili zaprti tudi v času novoletnih počitnic in sredi januarja. Kljub nekaj zaprtjem, zaradi državnih odlokov za preprečevanje širjenja okužb, jim je vseeno uspelo izpeljati 77 smučarskih dni, medtem ko jih je običajno med 120 in 135.

Gostili so nekaj več kot 60.000 smučarjev, povprečno je tako na Rogli letos smučalo 782 smučarjev dnevno. Največji obisk so v tej sezoni dosegli v času zimskih šolskih počitnic v vzhodnem delu države, saj so bili vse do sredine februarja, ko je bilo gibanje med regijami sproščeno, vezani zgolj na smučarje iz savinjske statistične regije.

Namestitve so samevale

Rogla je bila sicer odvisna zgolj od enodnevnih slovenskih obiskovalcev, saj so bile namestitvene zmogljivosti, ki v običajni zimi

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav