Vipap rešil težave z oskrbo električne energije

Vipap je podpisal pogodbo z dobaviteljem električne energije in s tem rešil težave z njeno dolgoročno oskrbo. Družba je sicer v prisilni poravnavi in je proizvodnjo po njenem petmesečnem zastoju vnovič zagnala na začetku lanskega decembra.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

V papirnici Vipap Videm Krško so se tako izognili ustavitvi strojev zaradi težav pri oskrbi z električno energijo in zvišanja cen energentov. Predsednica njegove uprave Milena Resnik je povedala, da so sicer december končali s pozitivnim poslovnim rezultatom, in tega napovedala tudi za novo poslovno leto.

Poslovni načrt za leto 2022 je na mizi. Največji izziv je prvi kvartal, seveda zaradi dviga cen energentov,” je povedala. Če jim bo v prvih šestih mesecih uspelo poslovati pozitivno, pa lahko pričakujejo, da bodo leto končali s pozitivnim izidom, je dejala.

Kot je dodala, pogodba z dobaviteljem električne energije temelji na ciljnem napovedovanju in spremljanju odjema na urni ravni z minimalnimi odstopanji, kar jim omogoča v tovarni predhodno vzpostavljeni informacijski energetski nadzor.

Ker je proizvodnja papirja “energetsko intenzivna panoga“, predstavlja energetska oskrba

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav