Vrtovec: Podlaga za energetske vavčerje pripravljena, njihova vrednost še v usklajevanju

Pravna podlaga za energetski vavčer, ki bi služil kot pomoč gospodinjstvom ob rastočih cenah energije in toplote, je pripravljena, je povedal infrastrukturni minister Jernej Vrtovec. Višina vavčerja in čas njegove veljavnosti še nista določena.


Foto: MMC RTV SLO/Shutterstock
Foto: MMC RTV SLO/Shutterstock

O ključnih vidikih glede energetskega vavčerja, torej o višini zneska in času uveljavitve ukrepa, usklajevanja še potekajo, je pojasnil infrastrukturni minister Jernej Vrtovec. Po njegovih besedah je treba namreč počakati, kakšne bodo na koncu dejanske posledice krize zaradi rasti cen energentov, da ne bi “prehitro potegnili potez, ki bi bile premalo ali preveč”.

Kot je pojasnil na novinarski konferenci o dosežkih slovenskega predsedovanja Svetu EU-ja na področju infrastrukture in energetike, so predlog pripravili na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ministrstvo za infrastrukturo pa je pomagalo pri zagotavljanju podatkov.

V odgovoru na vprašanje o pomoči gospodarstvu zaradi rastočih cen plina in elektrike je Vrtovec spomnil, da ministrstvo za okolje za pomoč energetsko intenzivnim podjetjem pripravlja uredbo o posrednih stroških.

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav