Za Lamborghinijem rekordno prodajno leto

Italijanski proizvajalec prestižnih športnih avtomobilov Lamborghini, ki je del skupine največjega evropskega avtomobilskega koncerna Volkswagen, ima kljub izzivom, ki na področju dobavnih verig pestijo panogo, za seboj rekordno prodajno leto.

Lani je tako po svetu prodal 8405 avtomobilov, prednjačil je športni terenec Urus.

Medtem ko avtomobilsko panogo pestijo težave v dobavnih verigah, predvsem pri spominskih čipih, a tudi pri nekaterih drugih sestavnih delih, skupaj z dragimi surovinami in prevozi pa to predstavlja precejšnje breme tudi za druge industrijske sektorje, se bolj butični proizvajalci luksuznih in športnih avtomobilov v takšnem okolju zaradi krepkega povpraševanja znajdejo bolje.

Če je Volkswagen na ravni skupine lani prodal 8,88 milijona vozil, kar je 4,5 odstotka manj kot v 2020 in najmanj v 10 letih, je Lamborghinijeva prodaja narasla za 13 odstotkov na 8405 avtomobilov. Za 23,6 odstotka na 23.100 pa je napredovala prodaja celotne enote luksuznih znamk v okviru koncerna, ki jo sestavljata še Bentley in Bugatti.

V Lamborghiniju so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP optimistični tudi za letos, saj je knjiga naročil “solidno” izpolnjena in že zdaj pokriva celotno načrtovano

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav