200 evrov vsakemu delovno aktivnemu prebivalcu Slovenije za dopust doma?

Med predvidenimi ukrepi iz tretjega protikoronskega zakona se omenjajo vavčerji za uporabo storitev pri slovenskih turističnih ponudnikih, s katerimi vlada želi pomagati “panogi, ki je nedvomno ena najbolj prizadetih”.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

O subvencioniranju skrajšanja delovnega časa in drugih ukrepih iz tretjega svežnja pomoči se je vlada včeraj zvečer na Brdu pogovarjala z gospodarstveniki. Poseben poudarek so prisotni namenjali tudi turizmu, ki mu seveda najbolj koristi sproščanje vseh teh omejitvenih ukrepov gibanja.

Za turizem je ukrep sofinanciranja skrajšanega delovnega časa eden izmed ključnih, pravijo turistični delavci, saj se bodo turisti vračali postopno in tako se bodo tudi kapacitete postopoma polnile. Za ožititev slovenskega turizma pa se omenja tudi ukrep t. i. vavčerja – uvedbe bona za spodbujanje dodatne potrošnje.

Država bi vsakemu delovno aktivnemu prebivalcu Slovenije namenila 200 evrov, ki bi jih lahko povabil za preživljanje počitnic v slovenskih turističnih krajih. “Gre sicer za finančno precej težak ukrep, vreden okoli 200 milijonov evrov, a veliko tega denarja bi se prelilo

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav